Abeceda s pesmicami nika grafenauerja

GRAFENAUER ZALOŽBA

Brezplačna dostava za nakupe nad 49,99€.
Možnost obročnega plačila
Možnost plačila po povzetju

Prikaz vseh 5 rezultatov

 • Abeceda s pesmicami nika grafenauerja

  7.95

  ZMAJČEK VSEZNALČEK ČRKE LOVI. DA BOŠ SPOZNAL ABECEDO, POGLEJ JIH ŠE TI!

  S to knjigo lahko na zabaven način vstopiš v čudoviti svet črk in besed. o vsaki črki naše abecede govori pesmica, ki jo spremlja ilustracija. ob njej boš našel tudi pravilen zapis velike in male tiskane črke. različne stvari, ki se začenjajo s to črko, boš odkrival v besedah in ljubkih ilustracijah. Ob reševanju raznolikih zabavnih nalog pa boš vadil zapisovanje in branje črk. sredinski poster je stavnica, ki jo lahko izrežeš in sestavljaš besede.

  Pokukaj sem:

  https://youtu.be/n_PPYC7r8iA

 • Le vprašaj! terapevtska knjiga s katero se otresemo predsodkov

  22.90

  S terapevtsko slikanico se otresimo predsodkov.

  Besedilo slikanice je napisano v pisavi Open Dyslexic, prilagojeni osebam z disleksijo, da jim olajša branje.

   Avtorica: Sonia Sotomayor,

  Prevod: Tina Mahkota

   

  Počutiti se drugačnega od drugih je težko. Še posebej, če si otrok. Izzivi, s katerimi se morajo zaradi svoje drugačnosti spopadati nekateri otroci, so lahko zelo naporni in neprijetni.
  Glavni junaki te iskrene in navdihujoče slikanice so otroci, ki se na poti odraščanja srečujejo z različnimi boleznimi in drugimi motnjami:

  (sladkorna bolezen,

  disleksija,

  Downov sindrom,

  hiperaktivnost, slepota,

  gluhota,

  jecljanje ….),

  nekaj pa jih druži: zvedavi so, radi sprašujejo in se drug od drugega učijo.

  Slikanica je tem otrokom v pomoč pri zavedanju, da jim njihova drugačnost daje notranjo moč in da so dragoceni prav takšni, kot so.

  Druge otroke pa spodbuja, da se takrat, ko naletijo na nekoga, ki je drugačen od njih, in ko ne vejo, zakaj je takšen, kot je, opogumijo in vprašajo. Namesto, da se bojijo medsebojnih razlik ali jih ignorirajo, je prav, da se o njih poučijo in jih razumejo.

  Besedilo avtorice Sonie Sotomayor, vrhovne sodnice ZDA, navdahnjene z lastno izkušnjo sladkorne bolezni, in živahne ilustracije večkrat nagrajenega ilustratorja Rafaela Lópeza pokažejo, da je življenje zanimivejše in pestrejše ravno zato, ker smo si tako zelo različni.
  Le eno je treba storiti, kadar česa ne razumemo: vprašati!

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/le_vprasaj-listalnik-splet

 • Malala in čarobni svinčnik

  22.90

   

  Resnična zgodba o deklici, ki si je želela boljši svet

  Avtorica besedila: Malala Jusafzaj

  Prevod: Boštjan Gorenc

   

  • Malala in čarobni svinčnik je navdihujoča prvoosebna pripoved Nobelove nagrajenke za mir Malale Jusafzaj. Ko je bila pakistanska deklica Malala še brezskrben otrok, si je želela čarobni svinčnik, s katerim bi si izpolnila svoje povsem otroške želje: z njim bi na vrata svoje sobe narisala ključavnico, da bi imela mir pred bratcema, ustavila čas, da bi vsako jutro lahko spala uro dlje, zbrisala smrad smetišča poleg njene hiše. Toda ko je Malala odraščala, se je njen svet spremenil in z njim tudi njene želje. Začela je spoznavati socialno neenakost otrok ter neenakopravnost med spoloma in želela da bi njen čarobni svinčnik postal orožje za boj proti vsem krivicam tega sveta. Pri rosnih 10 letih je pod talibansko oblastjo doživela prepoved izobraževanja deklet. Namesto čarobnega svinčnika je Malala zdaj v roke vzela resničnega. Sama v svoji sobi je pisala o izzivih, s katerimi se je soočala in pisala o življenju pod Talibani. Ko se je Malala, stara komaj 11 let, oktobra 2012 vračala iz šole, so jo brutalno napadli Talibani. Čudežno je preživela in odtlej se zavzema za pravico pakistanskih deklet do izobraževanja in se bojuje proti talibanskemu ekstremizmu.

  Knjigo lahko prelistaš tukaj:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/listalnik_malala_in_cudezno_pero_splet

 • Vse o družinah

  22.90

  Avtorica: Felicity Brooks
  Ilustratorka: Mar Ferrero

   

  Slikanica, ki navdušeno pozdravlja vso raznolikost družin

  Prevod: Maja Ropret

  Družine so vseh oblik in velikosti in prav vsaka je drugačna. Slikanica otroku pojasni kaj je družina, kaj nam nudi, zakaj jo potrebujemo in kako se lahko v družini tudi kaj spremeni. Ponuja veliko iztočnic za pogovor z otrokom o različnih oblikah družin, družinskih članih in njihovih sorodstvenih razmerjih. Otroke tudi spodbuja, da narišejo svoje družinsko drevo in se naučijo poimenovanja sorodnikov.

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/vse_o_druzinah_listalnik_splet_posamezna_stran

 • Vse o prijateljih

  22.90

   

  Avtorica: Felicity Brooks
  Ilustratorka: Mar Ferrero

   

  Slikanica, ki pomaga otroku razmišljati in se pogovarjati o prijateljstvu ter spoznati, kdo je dober prijatelj ali kako to postati.

  Prevod: Nina Jelen

  Pravo prijateljstvo je vrednota, ki osmisluje naša življenja. Očarljivo ilustrirana slikanica otroku pojasni, zakaj potrebujemo prijatelje, kdo so lahko prijatelji in zakaj jih je zabavno imeti. Ponuja napotke, kako spoznati novega prijatelja in kako reševati spore. Za veščine dobrega prijateljstva je potrebnih veliko vaj in izkušenj, zato slikanica vključuje tudi napotke za odrasle, kako lahko otroku pomagajo pri razvoju veščin pravega prijateljstva.

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/vse_o_prijateljih_2