Plošče za razvoj bilateralne koordinacije – komplet

Brezplačna dostava za nakupe nad 49,99€.
Možnost obročnega plačila
Možnost plačila po povzetju

Plošče za razvoj bilateralne koordinacije – komplet

99.99

Tehniko Braingym je leta 1969 izumil znanstvenik Paul Dennison. To je gimnastika za možgane.  Namen programa je v celoti aktivirati možgane za učenje z uporabo gibanja. Tehnika se je razvijala še naprej in vodila do pripomočkov za bilateralizacijo, torej povezovanje leve in desnih strani možganov ter spodbujanje razvoja čim več nastanka novih sinaps v možganih. Tako kot Ležeča osmica imajo tudi te plošče pozitiven učinek na lateralizacijo gibanja (prečkanje osrednje črte telesa, ki omogoča boljše povezave med levo in desno stranjo možganov) in pozitivno vplivajo na razvoj:

fine motorike,

pisanja in njegovih veščin,

povečanja in izboljšanja koncentracije in pozornosti.

V  času, ko ni veliko časa za naravno zaporedje razvoja otrok in se v vseh stvareh hiti, te plošče pomagajo tudi otrokom, ki so preskočili določene faze razvoja (npr. plazenje) in se posledice  kasneje (najpogosteje v šolskem obdobju) odražajo v  s pomanjkanjem pozornosti in nezmožnosti, da se otrok osredotoča na določene naloge.

Dvostranske tablice nimajo omejitve staranja in se lahko uporabljajo v predšolskem obdobju, kot pomoč v šolskem obdobju, pa tudi za odrasle, kadar se počutijo preobremenjene, živčne in utrujene od vsakodnevnih obveznosti.

KAKO UPORABLJATI?

Postavite ploščo pred vas na mizo, postavite roke na končni točki na obeh straneh. Levo vodilo primite z levo in desno vodilo z desno roko. Vodila vodite z obema rokama hkrati do zadnje točke in nazaj.

Po tem korak lahko vajo otežite s prečkanjem rok tako, da z levo vodite desno vodilo in obratno. Da stvar še bolj otežite opravljajte naloge z zaprtimi očmi.

Cilj je vedno delati z obema rokama hkrati.

V kompletu:

tabla krog

srce

kvadrat

možgani

labirint

 

Samo še 1 na zalogi

Opis

V KOMPLETU JE 5 PLOŠČ

SESTAVA: LES

STAROST 3 +

DRŽAVA PROIZVODNJE: HRVAŠKA

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Plošče za razvoj bilateralne koordinacije – komplet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Izberi v katalogu proizvajalca Linit design in naroči.

X