Svet – zbirka nalog po metodi NTC – dr. Ranko Rajović

8.95

Opis

Pobarvanka z nalogami razvija otrokovo znanje o državah sveta na podlagi miselnih asociacij in klasifikacij. Avtor programa NTC dr. Ranko Rajović:

Cilj programa NTC je spodbujanje otrok k razmišljanju, analiziranju in povezovanju znanja z lahkimi, preprostimi in igrivimi nalogami ter dejavnostmi, brez pretiranega obremenjevanja.

Pobarvanka z nalogami pomaga razvijati otrokovo funkcionalno znanje o svetu s pomočjo miselnih klasifikacij, seriacij in asociacij, dodatno pa razvija tudi njegovo fino motoriko. Razvoj miselnih procesov v zgodnjem obdobju otroštva je odlična osnova za poznejše
analitično razmišljanje, učenje in povezovanje naučenega. Ko si otrok zapomni nekatere osnovne značilnosti držav, zastav ali grbov, mu lahko starši ali vzgojitelji začnejo zastavljati vprašanja, kot so na primer: Katere zastave vsebujejo modro bravo? (Slovenska, hrvaška, ruska …) ali Na kaj pomisliš, ko slišiš za državo Italijo? (Na Rimljane, amfiteater) ali Kaj imata skupnega Velika Britanija in Avstralija? (Podobno zastavo).

Otrok pri petih ali šestih letih lahko išče asociacije in primerjave brez gledanja v pobarvanko ter tako razvija abstraktne miselne procese urejanja, primerjanja in asociacij, ki so odličen temelj za razvoj matematično-logičnega razmišljanja

 

Podrobnosti o izdelku

 

Ni na zalogi

Šifra: MK0002 Kategoriji: ,

Opis

NTC Zbirka nalog – Svet

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.