Zajček gal – varnost v prometu

Brezplačna dostava za nakupe nad 49,99€.
Možnost obročnega plačila
Možnost plačila po povzetju

Zajček gal – varnost v prometu

20.00

 

Avtorica: Anja Žaberl, ilustratorka: Nina Drol

Knjiga z znakovnim jezikom

 

Avtorica je knjigo vrsti posvetila otrokom s slušnimi težavami in njihovim staršem, saj je, kot opozarja, otroške literature v slovenskem znakovnem jeziku še vedno zelo malo.

Slikanico pa je namenila tudi drugim, ki so tako ali drugače povezani z gluhoto in slovenskim znakovnim jezikom (sorodniki, strokovnjaki …), ter tistim, ki bi se ga radi naučili.

O varnosti v prometu
 Slikanica se osredotoča na varnost v prometu. Vsak starš o tem pouči svojega otroka, pri gluhih in naglušnih pa je to še bolj pomembno, saj ne slišijo zvokov iz okolice.
Z zajčkom Galom in njegovim novim prijateljem robotom Krkijem bralec spozna različne vrste vozil, pomen uporabe varnostnega pasu, ukrepanje v primeru prometne nesreče, kako poskrbeti za varnost med hojo in na kolesu, kaj storiti, ko na cesto uide žoga …
Zaradi prilagoditve v znakovni jezik posamezne slike spremljajo besedila in narisane kretnje, opremljene s ponazorili o njihovi izvedbi, pri čemer je velik poudarek uporabi rok, gibanju telesa in mimiki obraza.
Komunikacija zelo pomembna!

Knjigica postavi v ospredje otroka z izgubo sluha, in sicer otroka, ki vzame v roke knjigo in k tej privabi še odraslega – starša ali drugo pomembno osebo, ki z njim knjigo prebere, preuči in je z njim v medsebojnem stiku.

Samo še 5 na zalogi

Opis

S slikanico se bo vaš otrok naučil pravila obnašanja v prometu in osvojil nove besede povezane s prometom.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zajček gal – varnost v prometu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Strinjam se s politiko zasebnosti