Igrače in didaktični pripomočki igrajo pomembno vlogo pri razvoju otrok s posebnimi potrebami. Prilagojene igrače lahko spodbujajo različne vidike razvoja, kot so motorične spretnosti, kognitivne sposobnosti, socialne veščine in čustveno dojemanje. Pri izbiri igrač in pripomočkov je ključnega pomena upoštevati individualne potrebe vsakega otroka. Tu je nekaj primerov igrač in didaktičnih pripomočkov, ki so prilagojeni otrokom s posebnimi potrebami:

 1. Velike in lahke kocke: Igrače, ki so lahke in enostavne za oprijem, so primerne za otroke s posebnimi potrebami v motoričnem razvoju.
 2. Barvite ploščice z različnimi teksturami: Ploščice z različnimi površinami lahko spodbujajo čutne izkušnje in razvijajo taktilne spretnosti.
 3. Didaktične igre z velikimi gumbi in slike: Igre, ki imajo velike gumbe, jasne slike in preprosta pravila, so primerne za otroke s kognitivnimi izzivi.
 4. Zvočne igrače: Igrače s prijetnimi zvoki ali glasbo lahko spodbujajo slušne sposobnosti in razvijajo slušne veščine.
 5. Igrače za razvoj socialnih veščin: Igrače, ki spodbujajo sodelovanje, deljenje in komunikacijo, so pomembne za otroke s socialnimi izzivi.
 6. Pripomočki za senzorno integracijo: Pripomočki, ki spodbujajo senzorno integracijo, kot so napihljive blazine, gugalnice ali različni materiali za dotik, lahko pomagajo pri uravnavanju senzornih dražljajev.
 7. Prilagojene igralne preproge: Preproge z jasnimi vzorci, barvami in teksturami lahko pomagajo pri razvoju gibalnih sposobnosti in čutne stimulacije.
 8. Enostavne sestavljanke: Sestavljanke z velikimi in barvitimi deli lahko spodbujajo fino motoriko in vizualno zaznavanje.
 9. Individualizirane didaktične knjige: Knjige, ki vključujejo osebne elemente in zanimive ilustracije, lahko spodbujajo ljubezen do branja in razumevanje besedila.
 10. Računalniške igre in aplikacije: Obstajajo posebne računalniške igre in aplikacije, ki so prilagojene za otroke s posebnimi potrebami in lahko podpirajo učenje na različnih področjih.

Pri izbiri igrač in didaktičnih pripomočkov je vedno priporočljivo sodelovati z ustreznimi strokovnjaki, kot so terapevti za otroško razvoj ali specialisti za posebne potrebe, da se zagotovi, da so izbrani izdelki resnično prilagojeni in koristni za vsakega posameznega otroka.

Prikazovanje 1–12 od 191 rezultatov

 • 18.99 Beri dalje
  S tem kompletom bodo tvojemu otroku odprta vrata v domišljijski svet, ki mu ponuja ogromno možnosti za ustvarjanje.
  Kocke so oblikovane tako, da ponazarjajo materiale iz narave in tako bo tvoj otrok neomejen v svojem ustvarjanju.
  
  Otrok bo z igro:
  - vadil fino motoriko
  - vadil koordinacijo oko-roka
  - spoznaval zakonitosti ravnotežja
  - spoznaval barve in oblike
   
  Ti gradniki so popolni za ustvarjanje igre!
  
  
 • Gingov nahrbtnik

  Ne vesta kako imeti vse izdelke pri roki? Kam jih spakirati, ko greste na izlet, počitnice?
  Enostavno – pospravite jih v Gingov nahrbtnik in vedno bodo pri roki.

 • Konstruktor slamice maxi set

  54.99 Beri dalje

  Prilagodljive slamice – palčke in konektorji s katerimi lahko zgradite fantastične tridimenzionalne strukture kot so čoln, raketa, hiša…Otroci lahko konstruktor uporabljajo v skupini ali kot samostojno igro. Set vsebuje 1200 elementov v 5 barvah.
  Dolžina cevi: pribl. 20 cm × 200 kom ; 9 cm × 400 kom; razni konektorčki in kolesa × 600 kom

  Opozorilo – Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 3. let!

 • Konstruktor slamice set

  19.49 Beri dalje

  Prilagodljive slamice – palčke in konektorji s katerimi lahko zgradite fantastične tridimenzionalne strukture kot so čoln, raketa, hiša…
  Otroci lahko konstruktor uporabljajo v skupini ali kot samostojno igro.
  Dolžina cevi: pribl. 20 cm
  Opozorilo – Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 3. let!.

 • Lesena plošča vesolje

  19.99 Beri dalje

  Izobraževalna lesena plošča Vesolje prikazuje sončni sistem, planete in njihova imena.
  Izdelek je ustvarjen, da otroke vzpodbuja k raziskovanju, spoznavanju senzorike, razvoju fine motorike in usvajanju novih znanj.
  Izdelek je ustvarjen tako, da se kot pokrov prilega Ikea zabojniku Trofast in Flisat senzorni mizi. Luknje v podlogi omogočajo prehod svetlobe, kar otroku omogoča vizualno doživljanje neba in zvezd.

 • Lesena vstavljanka vaza

  Lesena podloga vaza je ustvarjena, da vzpodbuja otroke k raziskovanju, senzorni igri, da razvijajo veščine fine motorike in ustvarjajo nova znanja.
  Podloga je ustvarjena tako, da se prilega Ikea Trofast škatlam (30x20m)in Flisat senzorni mizi.
  Trofast škatla je na voljo v naši ponudbi.

 • Leseno črtovje

  Lesena podloga s črtami služi pisanju besed. Črte so prilagojene dimenzijam črk premične abecede in črkam abecede malih in velikih črk.
  črtovje otroku pomaga, da sledi ravnim linijam in pravilno postavlja črke med pisanje.

 • Ležeča osmica 2

  36.50 Beri dalje

  BrainGym osmica spada med enega izmed najbolj pomembnih pripomočkov, ki izboljšujejo otrokov razvoj.
  Izdelek pa ni namenjen samo otrokom, ampak vsem, ki si želijo in potrebujejo možgansko telovadbo.
  Največja prednost izdelka je v njegovi obliki. Ko žogica potuje od leve proti desni strani, se izmenjaje vključujeta leva in desna stran možganov.
  Ko je kroglica na levi strani,ima več dela desna stran, ko je na desni strani pa leva polovica možganov.
  Za konstantno kroženje kroglice pa se je potrebno kar potruditi.
  Osmici je priložena kroglica, pakirana je v kartonasti škatli.

 • Ležeča osmica barvna

  Vadba z ležečo osmico vključuje vaje otroka v obliki številke osem. Ta dejavnost prinaša številne koristi za otrokov fizičen, motoričen in kognitiven razvoj. Tu je nekaj ključnih koristi:

  1. Koordinationi razvoj: Ležeča osmica zahteva usklajeno gibanje rok in nog, kar spodbuja razvoj motoričnih spretnosti. Otroci se učijo nadzorovati svoje gibe, kar je pomembno za nadaljnje športne in motorične aktivnosti.
  2. Razvoj ravnotežja: Pri izvajanju ležeče osmice otroci razvijajo ravnotežje, saj morajo skrbeti za ohranjanje stabilnosti med premikanjem. To je ključno za njihov splošni fizični razvoj.
  3. Kognitivne spretnosti: Otroci se med izvajanjem ležeče osmice učijo slediti določenim vzorcem in se osredotočiti na naloge, kar spodbuja kognitivni razvoj. Razvijajo sposobnost razumevanja in izvajanja kompleksnejših gibalnih nalog.
  4. Sprostitev mišic: Gibanje v obliki ležeče osmice lahko pomaga sprostiti napetost v mišicah. To je še posebej koristno za otroke, ki se ukvarjajo s stresom ali napetostjo.
  5. Socialni razvoj: Če se ležeča osmica izvaja v skupini, lahko spodbuja socialni razvoj otrok. Skupinske aktivnosti spodbujajo sodelovanje, komunikacijo in razvoj socialnih veščin.
  6. Razvoj konceptov prostora in smeri: Med izvajanjem vaj z ležečo osmico otroci razvijajo razumevanje konceptov prostora in smeri. To je koristno za razvoj njihove prostorske zavesti.
  7. Krepitev mišic: Gibanje v obliki ležeče osmice vključuje različne mišične skupine, kar prispeva k celostnemu razvoju moči in vzdržljivosti.
  8. Izboljšanje ravnotežja in propriocepcije: Ležeča osmica spodbuja razvoj propriocepcije, ki je sposobnost zaznavanja in obvladovanja lastnega telesa v prostoru. To je ključno za vzdrževanje ravnotežja in stabilnosti.

  Pri izvajanju vaj z ležečo osmico je pomembno zagotoviti varno okolje, prilagojeno otrokovim sposobnostim. Spodbujajte otroka, naj se zabava in uživa v tej dejavnosti, ki združuje gibanje, zabavo in učenje.

 • Mavrične krogle

  Izvrsten izdelek za najmlajše!
  Z uporabo tega izdelka bo vaš malček vadil motoriko rok, spoznaval začetno sortiranje in razvrščanje. Otrok mora mora kroglo vstaviti v podlogo ustrezne barve.
  Krogle so lesene, izredno dobro obdelane in barvane z barvami, ki niso škodljive za otroke.

 • Moje prvo spoznavanje števil

  Začetna uganka v svet številk.
  Ta kakovostna lesena sestavljanka igrivo uvaja otroke v svet številk.
   Na vsaki leseni ploščici je zapisana številka.
  Samo številko lahko odstranite iz posamezne ploščice, prav tako ploščico s posamezno številko.
   Barvna pika na levi strani ploščice prikazuje številčno vrednost, ki jo ploščica predstavlja.
  
  Ploščice lahko vstavite nazaj v osnovno ploščo samo v pravilnem zaporedju številk.
  Sestavljanka je primerna tudi za otroke s posebnimi potrebami.