Igrače za otroke, stare eno leto, morajo biti varne, primerne glede na razvojne potrebe in ne prevelike, da bi jih otrok lahko udobno držal. Tu je nekaj primerov igrač, ki so običajno primerne za otroke te starosti:

  1. Mehke igrače: Plišaste živali ali druge mehke igrače so odlične za objemanje in razvijanje občutka udobja.
  2. Grižljive igrače: Otroci v tem starostnem obdobju pogosto žvečijo ali grizejo stvari zaradi rasti zob. Igrače, ki so oblikovane za griženje, so zato lahko koristne.
  3. Gibalne igrače: Igrače, ki spodbujajo gibanje, kot so mehke žoge, so odlične za razvoj motoričnih spretnosti.
  4. Barvne knjige in svinčniki: Velike barvne knjige in debele svinčnike so lahko zabavna in poučna izbira.
  5. Lesene sestavljanke z velikimi koščki: Sestavljanje velikih, lahko rokovanje koščkov spodbuja razvoj fine motorike.
  6. Interaktivne igrače s svetlobo in zvokom: Igrače s preprostimi svetlobnimi in zvočnimi učinki lahko pritegnejo pozornost in spodbujajo čute.
  7. Otroški knjige z velikimi slikami: Knjige s svetlimi in barvitimi ilustracijami so odličen način za spodbujanje ljubezni do branja.
  8. Plastični in mehki bloki: Bloki so odlična igrača za razvijanje fine motorike in spodbujanje ustvarjalnosti.
  9. Velike igrače za potiskanje ali vlečenje: Igrače, ki jih otrok lahko potiska ali vleče, spodbujajo gibanje in ravnotežje.
  10. Otroška glasbila: Preprosta glasbila, kot so ropotulje, bobniči ali zvončki, so odlična izbira za spodbujanje glasbenega razvoja.

Pri izbiri igrač je vedno pomembno paziti na morebitne majhne dele, ki bi lahko predstavljali nevarnost za zadušitev. Prav tako je treba zagotoviti, da so igrače narejene iz varnih materialov in da ne vsebujejo strupenih snovi.

Prikazovanje 1–12 od 32 rezultatov