NTC IGRAČE

Program NTC UČENJA je nastal kot rezultat dela strokovnjakov iz področja pedagogike, medicine, psihologije in specialne pedagogike. Vse to z namenom izboljšanja intelektualnuih sposobnosti in funkcionalnega znanja otrok.
Strokovnjake (iz Češke, Italije, Slovenije, Srbije) je zbral dr. Ranko Rajović, sodelavec UNICEF-a za izobraževanje in dolgoletni član svetovnjega združenja MENSE za nadarjene otroke.
Celoten program NTC je sestavljen iz več faz in vključuje enostavne mentalne in telesne vaje, ki vplivajo na razvoj biološkega potenciala otrok.
V okviru druge faze programa se uporabljajo posebni rekviziti s simboli abstraktnih pojmov, kot so:
Človek ne jezi se,
Igra Spomin,
sestavljanke (puzzle).
Igrače uporabljamo za več namenov. Kot didaktične igrače vplivajo na razvoj fine motorike in koordinacije gibanja, pri delu NTC sistema olajšajo spremljanje programa, ker se otrok skozi igro nauči veliko novih simbolov, ki mu omogočajo lažji prehod in napredovanje na viši nivo.
Cilj NTC programa je pravilna stimulacija otrok v obdobju, ko se intenzivno oblikuje razmišljanje, zaključevanje in povezovanje ter razvoj fukcionalnega znanja tako, da se z zabavnimi vajami in igrami vzpodbuja otrokovo radovednost.
Sodelovanje med dr. Rankom Rajovićem in Pino toys je pripeljalo do ustvarjanja novih igrač, ki se uporabljajo v eni od faz NTC sistema učenja in pomagajo pri boljšem napredovanju v programu.
Igrače so ilustrirane s simboli abstraktnih pojmov (zastave), ki so najboljši način, da se otroke preko igre popelje v to, da se naučijo misliti in razvijati miselne procese.

Cilj razvoja NTC programa je izboljšanje intelektualnih sposobnosti in funkcionalnega znanja otrok.

Prikaz vseh 10 rezultatov