O podjetju

 

Kdo smo?

Smo družinsko podjetje, ki je vrsto let odraščalo in gradilo ljubezen do lesa in dela z otroki.

“Krivec”za  strast in spoštovanje do narave in lesa je oče Ivan Šalej, ki je svoje znanje in izkušnje, vrsto let prenašal na učencev v Srednji Lesarski šoli v Mariboru. Še danes aktivno sodeluje v našem podjetju, nas navdihuje, spremlja in strokovno podpira.

Naš cilj je, da s svojimi izdelki pomagamo in razvijamo metode, ki otroku (preko igre) omogočajo razvijati motorične spretnosti in  pridobivati nova znanja. Ob tem otroka motivirajo, da razvija svojo radovednost in željo po novih stvareh.

Podjetje danes vodi  Vid Kolenc, ki kot bivši študent anglistike in prevajalec, skrbi za delo s tujino in vodenjem podjetja.

Za strokovna znanja, ki se navezujejo na otrokove potrebe in zmožnosti po starostnih obdobjih, skrbi Simona Šalej, ki je strokovna znanje pridobivala na Pedagoški fakulteti in kasneje nadaljevala študij Montessori pedagogike za predšolske otroke. Danes vodi Center za Montessori Pedagogiko in je priznana predavateljica.

Za domači trg, marketing in administracijo skrbi Barbara Šalej Kolenc, ki je svoje izkušnje in znanja pridobivala v znani časopisni hiši.

 

Naše delo

Naše delo usmerjamo v iskanje didaktičnih pripomočkov in igrač, ki pospešujejo otrokove mentalne potenciale. “Naučite otroka misliti”  in “Pomagaj mi, da naredim sam” sta  slogana dveh svetovno priznanih strokovnjakov – dr. Ranka Rajovića in Marie Montessori. Prav tako s pomočjo različnih strokovnjakov razvijamo metode za razvoj miselnih procesov pri otrocih.

Skrbno izbiramo podjetja, ki izpolnjujejo visoke standarde kakovosti in stremijo k pristopom pridobivanja znanja z igro. Pomembno vlogo pri izbiri imajo podjetja, ki uporabljajo zdravju prijazne materiale in, ki pospešujejo otrokove fizične in mentalne sposobnosti.

Pomembno je, da starši in vzgojitelji vsakodnevno skrbijo, da se bo otrok razvijal v okolju, ki mu omogoča razvoj mentalnih in telesnih potencialov.

  • razvoj njegovih mentalnih in telesnih potencialov.

Z uporabo naših izdelkov se pri otroku razvijajo:

– motorične sposobnosti  (ročne spretnosti, koordinacija, hitro reagiranje),
– čutila (vonj, tip, sluh),

– govor,
– miselne sposobnosti (reševanje problemov, urjenje spomina, posploševanje),
– domišljija (izmišljanje, nove igre),
– ustvarjalnost, pridobivanje izkušenj,

–  socializacija.

Izberi v katalogu proizvajalca Linit design in naroči.

X