Sestavljanke iz lesa in recikliranih materialov, katerih naloga sta v prvi vrsti igra in zabava otroka.
Nikakor pa se ob njihovi uporabi ne moremo izogniti temu, da otrok pridobiva nova znanja.

 • Personalizirane sestavljanke - ime

  Personalizirane sestavljanke - ime (4)

  Sestavljanke z osebnim imenom so odličen način, da naredite darilo osebno in posebno.
  1. Sestavljanke z izrezanim imenom:
   • Naročite sestavljanko, kjer je vsak košček izrezan v obliki črk osebnega imena.
   • Ko sestavite sestavljanko, tvorijo skupaj ime.
  2. Personalizirajte barve:
   • Izbirajte med različnimi barvami, tako da vsaka črka imena izstopa.
   • Lahko uporabite najljubše barve osebe ali barvno shemo, ki ustreza njihovemu okusu.
  3. Dodajte dodatke:
   • Razmislite o dodajanju dodatnih elementov, kot so sličice, ki tvorijo osebno ime, ali majhne ilustracije, ki so povezane z interesi osebe.
  4. Osebna sporočila na koščkih:
   • Posamezne koščke sestavljanke lahko personalizirate z vgraviranjem ali tiskanjem osebnih sporočil, datumov ali posebnih dogodkov.
  Naročanje personalizirane sestavljanke ali ustvarjanje lastne z uporabo spletnih orodij za oblikovanje je odličen način, da ustvarite izjemno darilo z osebnim pečatom.
 • Izobraževalne sestavljanke

  Izobraževalne sestavljanke (29)

  Sestavljanke, ki so narejene iz recikliranih materialov.
 • Lesene sestavljanke

  Lesene sestavljanke (102)

  Otroci preprosto obožujejo sestavljanke. V naši ponudbi najdeš sestavljanke, ki so namenjene otrokom že od prvih korakov. Les je lep, leseni izdelki zdravju prijazni, dolgotrajni in neškodljivi za okolje. Vse lesene sestavljanke, ki jih uvrstimo v našo ponudbo, so barvane z ekološkimi barvami in ustrezajo standardom, ki so predpisani za uporabo izdelkov za najmlajše. Vse sestavljanke so fino obdelane, da se prepreči morebitne poškodbe z lesom.    
 • Sestavljanke za najmlajše

  Sestavljanke za najmlajše (40)

  Sestavljanke za najmlajše so oblikovane tako, da spodbujajo razvoj različnih spretnosti pri malčkih, kot so fine motorične sposobnosti, prepoznavanje oblik, barv, vzorcev ter razvoj ročnega očesa. Tu je nekaj vrst sestavljank, ki so primerne za najmlajše:
  1. Sestavljanke s velikimi ročaji: Sestavljanke s velikimi, enostavno prijemljivimi ročaji so primerne za majhne ročice otrok. Tako lahko malčki enostavno dvignejo in namestijo koščke sestavljanke.
  2. Sestavljanke s slikami živali ali predmetov: Sestavljanke, ki prikazujejo živali ali predmete, ki so otrokom znani, so zanimive in poučne. Otroci se lahko učijo imena živali ali predmetov, medtem ko sestavljajo.
  3. Sestavljanke s senzoričnimi elementi: Dodajanje senzoričnih elementov, kot so reliefne površine, mehki materiali ali različne teksture na koščke sestavljanke, lahko poveča otrokovo raziskovanje in čutilne izkušnje.
  4. Lesene sestavljanke: Lesene sestavljanke so trpežne in ponujajo naraven občutek. Prav tako so lahko opremljene z barvami na osnovi naravnih barvil.
  5. Sestavljanke z velikimi deli: Sestavljanke z manjšim številom velikih koščkov so primerne za najmlajše otroke, ki še razvijajo svoje fine motorične sposobnosti.
  6. Sestavljanke s sijajnimi barvami: Živahne in sijoče barve lahko pritegnejo pozornost malčkov ter spodbudijo njihovo zanimanje za sestavljanje.
  7. Interaktivne sestavljanke: Sestavljanke, ki imajo zvočne ali svetlobne učinke, dodajo dodatno zabavo in motivacijo pri sestavljanju.
  Pomembno je, da starši ali skrbniki pazljivo izbirajo sestavljanke, ki so primerne za starost otroka, da se zagotovi varno in učinkovito igro. Sestavljanke so odličen način za spodbujanje razvoja otrokovih kognitivnih in motoričnih sposobnosti.