Divje živali

Knjige

Brezplačna dostava za nakupe nad 49,99€.
Možnost obročnega plačila
Možnost plačila po povzetju

Prikaz vseh 27 rezultatov

 • Divje živali

  5.90

  Otroci radi odkrivajo svet okoli sebe in kartonska zgibanka Divje živali jim omogoča, da spoznajo različne divje živali, ki živijo v raznolikih življenjskih okoljih (gozd, puščava, savana, morje …).
  Ob ogledovanju zgibanke se bodo radovedni malčki kratkočasili z njihovim prepoznavanjem in poimenovanjem.
  Na vsaki strani zgibanke je kratka igriva uganka, ki otroka spodbudi, da med živalmi poišče tisto, ki jo uganka opisuje.
  Uganke na različnih barvnih podlagah pa omogočajo, da poleg živali otroci prepoznavajo in poimenujejo tudi različne barve.

 • Pomagajmo čebelam

  24.90

  Zaradi človekovih posegov v naravo sta življenje čebel in prihodnost našega planeta ogrožena. Ali lahko peščica bistrih otrok najde način, kako pomagati čebelam in ostalim opraševalcem?

  Namen slikanice je poudariti pomen čebel kot glavnih opraševalk ter njihovo vlogo pri vzdrževanju naravnega ravnovesja in pridelavi hrane.
  Otrokom knjiga nazorno prikaže, kako zelo pomembno je sožitje med človekom in čebelo.
  Če bodo izumrle čebele, bo ogroženo tudi človeštvo.
  Knjiga ponuja predloge, kako lahko ljudje pomagamo čebelam.
  Na koncu knjige je dodatek, ki ga je prispevala Čebelarska zveza Slovenije.
  Otroci spoznajo kranjsko sivko – slovensko avtohtono čebelo, izvejo, da so čebelnjaki in panjske končnice slovenska posebnost in del naše kulturne dediščine ter spoznajo prednosti medu slovenskih čebelarjev.
  Dodane so QR kode, preko katerih lahko mladi bralci dostopajo do izobraževalnih vsebin, objavljenih na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije.

 • Abeceda s pesmicami nika grafenauerja

  7.95

  ZMAJČEK VSEZNALČEK ČRKE LOVI. DA BOŠ SPOZNAL ABECEDO, POGLEJ JIH ŠE TI!

  S to knjigo lahko na zabaven način vstopiš v čudoviti svet črk in besed. o vsaki črki naše abecede govori pesmica, ki jo spremlja ilustracija. ob njej boš našel tudi pravilen zapis velike in male tiskane črke. različne stvari, ki se začenjajo s to črko, boš odkrival v besedah in ljubkih ilustracijah. Ob reševanju raznolikih zabavnih nalog pa boš vadil zapisovanje in branje črk. sredinski poster je stavnica, ki jo lahko izrežeš in sestavljaš besede.

  Pokukaj sem:

  https://youtu.be/n_PPYC7r8iA

 • Deset drobnih prstkov

  9.90

  Igralna slikanica – mehka oblazinjena kartonka
  Avtorica besedila in ilustracij: Caroline Jayne Church
  Prevod Milan Dekleva

  Prikupna kartonka z mehkimi vatiranimi platnicami “Deset drobnih prstkov” raste skupaj z otrokom in spodbuja starše ter vzgojitelje, da se med skupnim prebiranjem knjige z otroki tudi igrajo.

  Malčki spoznavajo dele svojega telesa, jih poimenujejo in se ob tem zabavajo, vmes pa svoje telo ob čudovitih rimah tudi dobro razmigajo.
  Zabavno besedilo je primerno za glasno branje. Velike ilustracije prikupnega dečka in njegovega ljubkega medvedka, ki dečka spremlja ob vsaki aktivnosti, spodbujajo malčke, da še sami ponavljajo gibe in ob tem glasno recitirajo pesmico. Refren se večkrat ponovi, da si ga otrok lažje zapomni in se delov telesa hitreje nauči.
  Kartonka omogoča čudovito interakcijo staršev in dojenčkov npr. v času previjanja ali kopanja. Vsakodnevna nega bo tako še bolj prijetna. Starši sledijo besedilu in se dotikajo delov otrokovega telesa (božajo otroka po trebuščku, se nežno dotikajo njegovega noska, ušes, ust …), po končani negi pa otroka ob zadnjem verzu »Rasti, rasti moj ponos.« nežno stisnejo k sebi.
  Kartonka je zelo uporabna tudi v vrtcih, kjer je lahko v pomoč pri usvajanju poimenovanja delov telesa. Lahko se uporablja tudi za zabavno ogrevanje pred posamezno telesno dejavnostjo, obenem pa krepi spretnost poslušanja in prepoznavanja rim ter otroke spodbuja, da tudi sami tvorijo preproste rime.

  Pokukaj v knjižico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/prstki_listalnik_prelom

 • Gingo v deželi besed

  19.70

  Pridruži se dogodivščinam malega Ginga, ki se sprehaja v deželi besed in s tabo odkriva svet. Z njim se boš lahko igral, učil in tudi jezikal. S pomočjo zgodb, logopedskih nasvetov in vaj bodo besede tekle gladko, se prelivale v stavke in odpirale vrata v čarobni svet domišljije. Knjiga je namenjena otrokom med 2. in 8. letom, njihovim staršem, vzgojiteljem, učiteljem in vsem, ki želijo spodbujati otrokov govorno-jezikovni razvoj.

  • 22 zgodb,
  • 64 strani,
  • trda vezava,
  • dimenzije: 28 × 24 cm

  • vsebuje dodatne nasvete in ideje za spodbujanje komunikacije, govora in jezika.

  PREDNOSTI:

  • pomembna strokovno logopedska podlaga,
  • vsaka zgodba ima skrbno zastavljen logopedski cilj in nasvet za vaje,
  • v barvitih oblačkih je besedilo praviloma zapisano tako, kot da govori Gingo, zato lahko knjigo beremo tudi s pomočjo Gingo lutke,
  • zgodbe so kratke in preproste, primerne tudi za tiste otroke, ki so ob branju manj pozorni ali se težje umirijo,
  • v knjigi se izmenjujejo velike in male črke,
  • posamezna zgodba je prirejena za prepoznavanje ali pridobivanje točno določenega glasu,

  zgodbe se lahko berejo po vrsti ali pa glede na cilj, ki ga želimo doseči.

 • Kako se je roki naučil brati spoznavanje črk, črkovanja, branja

  21.90

  Slikanica o prikupnem kužku Rokiju in njegovi učiteljici rumeni ptički, ki pomaga otrokom prebuditi željo po spoznavanju črk, črkovanju preprostih besed in branju.

  Prevod: Tina Mahkota

  Slikanica govori o prisrčnem kužku Rokiju, ki vsak dan po igri lenobno poležava pod drevesom in sladko drema. Vse dokler ne sreča učiteljice, drobne rumene ptičke, ki ga s svojo nevsiljivo vztrajnostjo in prepričljivostjo navduši nad poslušanjem zgodb.

  Roki redno obiskuje učilnico rumene ptičke, kjer posluša zgodbe o psih, o listju, ki spreminja barve in o pticah, ki jeseni odletijo na jug. Njegova želja, da bi znal brati, postaja iz dneva v dan večja. Začenja razumeti, da so besede sestavljene iz črk, in da je zelo pomembno, da znaš brati, saj z odkrivanjem sveta iz knjige, lažje spoznavaš in razumeš tudi svet okoli sebe.

  Rokiju rumena ptička pomaga, da hitro spozna vse črke čudežne, mogočne, sijajne abecede, nato se nauči črkovati preproste besede, nazadnje pa še brati.

  Slikanica je namenjena otrokom, ki še ne znajo brati, opogumlja pa tudi tiste, ki se branja lotevajo z odporom.

  Otroci lahko skupaj z Rokijem zapisujejo preproste besede in jih črkujejo. Roki, ki si sprva želi le poslušati zgodbe, nato pa se v njem prebudi velika želja, da bi knjige znal brati tudi sam, je odličen vzor vsem otrokom, ki šele vstopajo v svet branja.

  Prelistaj knjigo:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/low_res_kako_se_je_roki_naucil_brat

 • Kazalo za knjigo

  1.00

  Za male knjižne molje
  In tiste, ki se še vadijo s slikanicami: smešni živalski zaznamki označujejo stran knjige/revije, ko si oddahnete od branja. Kazala so barvito poslikano.

 • Kdo je napravil vidku srajčico – ponatis

  19.90

  Avtor: Fran Levstik

  Ilustrirala Daša Simčič

  Eno najlepših že skoraj ponarodelih slovenskih pravljic o revnem dečku, ki mu živali in rastline pomagajo priti do nove srajčice, poznajo generacije slovenskih otrok. Naša knjižna izdaja je slikopis, ki je narejen tako, da lahko otrok sam sodeluje pri branju zgodbe. Sličice med besedilom bo otrok najprej sam le poimenoval. Ko bo že znal brati zloge in besede, bo namesto prepoznavanja slikic lahko bral uokvirjene besede. Ko pa bo znal brati stavke, si bo lahko sam prebral celotno zgodbo. Stavki v zgodbi so jasni in kratki, za boljše razumevanje prebranega. Podnaslovi so na vsaki strani, za večjo motivacijo in hitrejše doseganje ciljev.

  POKUKAJ V KNJIŽICO:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/low_res_kdo_je_napravil_vidku_srajcico-listalnik_s

 • Kdo je napravil vidku srajčico – slikopis

  13.90

  Slikopis – broširana izdaja

  Fran Levstik, Daša Simčič

  Eno najlepših že skoraj ponarodelih slovenskih pravljic o revnem dečku, ki mu živali in rastline pomagajo priti do nove srajčice, poznajo generacije slovenskih otrok. Naša nova knjižna izdaja je slikopis, ki je narejen tako, da lahko otrok sam sodeluje pri branju zgodbe. Sličice med besedilom bo otrok najprej sam le poimenoval. Ko bo že znal brati zloge in besede, bo namesto prepoznavanja slikic lahko bral uokvirjene besede. Ko pa bo znal brati stavke, si bo lahko sam prebral celotno zgodbo. Stavki v zgodbi so jasni in kratki, za boljše razumevanje prebranega. Podnaslovi so na vsaki strani, za večjo motivacijo in hitrejše doseganje ciljev. Čudovita zgodba o prijateljstvu in nesebični pomoči.

  POKUKAJ KNJIŽICO

  :https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/splet_brez_notranje_kdo_je_napravil

   

 • Le vprašaj! terapevtska knjiga s katero se otresemo predsodkov

  22.90

  S terapevtsko slikanico se otresimo predsodkov.

  Besedilo slikanice je napisano v pisavi Open Dyslexic, prilagojeni osebam z disleksijo, da jim olajša branje.

   Avtorica: Sonia Sotomayor,

  Prevod: Tina Mahkota

   

  Počutiti se drugačnega od drugih je težko. Še posebej, če si otrok. Izzivi, s katerimi se morajo zaradi svoje drugačnosti spopadati nekateri otroci, so lahko zelo naporni in neprijetni.
  Glavni junaki te iskrene in navdihujoče slikanice so otroci, ki se na poti odraščanja srečujejo z različnimi boleznimi in drugimi motnjami:

  (sladkorna bolezen,

  disleksija,

  Downov sindrom,

  hiperaktivnost, slepota,

  gluhota,

  jecljanje ….),

  nekaj pa jih druži: zvedavi so, radi sprašujejo in se drug od drugega učijo.

  Slikanica je tem otrokom v pomoč pri zavedanju, da jim njihova drugačnost daje notranjo moč in da so dragoceni prav takšni, kot so.

  Druge otroke pa spodbuja, da se takrat, ko naletijo na nekoga, ki je drugačen od njih, in ko ne vejo, zakaj je takšen, kot je, opogumijo in vprašajo. Namesto, da se bojijo medsebojnih razlik ali jih ignorirajo, je prav, da se o njih poučijo in jih razumejo.

  Besedilo avtorice Sonie Sotomayor, vrhovne sodnice ZDA, navdahnjene z lastno izkušnjo sladkorne bolezni, in živahne ilustracije večkrat nagrajenega ilustratorja Rafaela Lópeza pokažejo, da je življenje zanimivejše in pestrejše ravno zato, ker smo si tako zelo različni.
  Le eno je treba storiti, kadar česa ne razumemo: vprašati!

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/le_vprasaj-listalnik-splet

 • Malala in čarobni svinčnik

  22.90

   

  Resnična zgodba o deklici, ki si je želela boljši svet

  Avtorica besedila: Malala Jusafzaj

  Prevod: Boštjan Gorenc

   

  • Malala in čarobni svinčnik je navdihujoča prvoosebna pripoved Nobelove nagrajenke za mir Malale Jusafzaj. Ko je bila pakistanska deklica Malala še brezskrben otrok, si je želela čarobni svinčnik, s katerim bi si izpolnila svoje povsem otroške želje: z njim bi na vrata svoje sobe narisala ključavnico, da bi imela mir pred bratcema, ustavila čas, da bi vsako jutro lahko spala uro dlje, zbrisala smrad smetišča poleg njene hiše. Toda ko je Malala odraščala, se je njen svet spremenil in z njim tudi njene želje. Začela je spoznavati socialno neenakost otrok ter neenakopravnost med spoloma in želela da bi njen čarobni svinčnik postal orožje za boj proti vsem krivicam tega sveta. Pri rosnih 10 letih je pod talibansko oblastjo doživela prepoved izobraževanja deklet. Namesto čarobnega svinčnika je Malala zdaj v roke vzela resničnega. Sama v svoji sobi je pisala o izzivih, s katerimi se je soočala in pisala o življenju pod Talibani. Ko se je Malala, stara komaj 11 let, oktobra 2012 vračala iz šole, so jo brutalno napadli Talibani. Čudežno je preživela in odtlej se zavzema za pravico pakistanskih deklet do izobraževanja in se bojuje proti talibanskemu ekstremizmu.

  Knjigo lahko prelistaš tukaj:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/listalnik_malala_in_cudezno_pero_splet

 • Mavrična paleta poskusov

  22.00

  KNJIGICA NAMENJENA PREDŠOLSKI IN OSNOVNOŠOLSKIM OTROKOM

   

  Za izvajanje preprostih naravoslovnih poskusov že imamo veliko pripomočkov doma, v svoji kuhinji, shrambi..

  Potrebna je le dobra volja in nekaj časa, ki ga namenite svojim otrokom.

  Poskusi v knjigi so primerni za otroke vseh starosti. Seveda naj jih mlajši otroci izvajajo ob pomoči in nadzoru odraslih.

  Preprosti poskusi otrokom odpirajo povsem nov pogled na okolje, ki jim vzbudi željo po nadaljnjem raziskovanju in opazovanju stvari sveta, ki jih obdaja.

  Avtorica knjige je tudi sama vzgojiteljica v vrtcu in mama, ki je knjigo napisala in oblikovala v želji, da bi čim več ljudi spoznalo preproste poskuse, ki korak za korakom razkrivajo čudovite naravne pojave in na prvi pogled nenavadne lastnosti vsakdanjih snovi.

  Pri vsem tem je lahko način izvajanja poskusov celo tako igriv, da tudi v odraslih prebudi otroško radovednost in navdušuje nad novimi spoznanji.

  Knjiga je lahko tudi odlično darilo mladim raziskovalcem!

 • Moja prva potipanka – kmetija

  13.90

  Živobarvna interaktivna kartonka, ki stimulira otrokove čute.

  Malčki s tipanjem zaznavajo različne površine in oblike, radovedno odkrivajo, kaj se skriva pod zavihki in spoznavajo živali na kmetiji in njihovo oglašanje.

  Staršem in vzgojiteljem pa kartonka služi kot pripomoček za spodbujanje otrokove radovednosti.

  Pokukaj v knjigico

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/moja_prva_potipanka-kmetija_listalnik

 • Nevidna nit terapevtska slikanica

  21.90

  Avtorica: Patrice Karst

  Prevod Tina Mahkota

  Terapevtska slikanica, ki otroke pomirja in tolaži. Pojasni jim, da so z nevidno nitjo ljubezni vedno povezani z vsemi, ki jih imajo radi. Nevidna nit otrokom ponuja varnost, ki jo v sedanjih negotovih časih še posebej potrebujejo.

  Dvojčka Liza in Jošt se neke nevihtne noči prebudita in prestrašena stečeta k mamici. Želita si njene bližine. Ko mamica otrokoma pove, da smo vsi povezani z nevidno nitjo, ji vztrajno ugovarjata, ker je ne vidita. Vseeno pa hočeta izvedeti več. »Kakšna nit je to, mami?« Odgovor je preprosta resnica, ki nas vse povezuje:

  Nevidna nit ljubezni. Čeprav je ne vidiš, jo čutiš v srcu in veš, da boš vedno povezan s svojimi najdražjimi.

  Slikanica je staršem, vzgojiteljem, učiteljem in socialnim delavcem v veliko pomoč pri pogovoru z otroki o spopadanju s tesnobo ob ločitvi, izgubi bližnjega, selitvi, premagovanju osamljenosti ali nočnih strahov.

  Več o slikanici preberi tukaj:

  https://grafenauer.si/wp-content/uploads/2019/11/nevidna-nit_letak_low-res.pdf

  Predstavitev slikanice, ki sta jo v času karantene naredili knjižničarki Nina in Leonida

  https://www.youtube.com/watch?v=tGOMWUU6cLw

   

 • Pedenjped

  5.90

  Kartonska zgibanka za najmlajše pedenjkorenjake.

 • Pedenjped gre v pedenjsvet

  29.90

  AVTOR: Niko Grafenauer

  Ilustriral: Marjam Manček

  S priloženo glasbeno zgoščenko

  Obsežna slikanica, v kateri je zbranih vseh 37 pedenjpesmi, vabi otroke, da skupaj s kratkohlačnikom spoznajo vse radosti in tegobe otroškega sveta.

  Zbirki je priložena glasbena zgoščenka. Da bi šle pesmi laže v uho, so poskrbeli otroci Otroškega pevskega zbora Glasbene matice Ljubljana.

  Glavnino pesmi o Pedenjpedu je Niko Grafenauer napisal že leta 1966. Edinstveno podobo pedenj in še ped velikega fantiča, ki se je hitro udomačil pri otrocih in odraslih,si je nekaj let kasneje izmislil ilustrator Marjan Manček. Od takrat v različnih slikaničnih izdajah razposajeni fant s štrlečimi uhlji razveseljuje nove in nove generacije otrok.

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/low_res_pedenjped_gre_v_pedenjsvet_listalnik_z_nas

 • Podstavek za knjigo

  4.49

  IDEALNO ZA MALE KNJIŽNE MOLJE

  Učenje, kuhanje, ustvarjanje glasbe…
  Kjerkoli želite udobno brati iz knjige…držalo za knjige ohrani stran knjige odprto na željenem položaju.

  Primerno za knjige do formata  A4.

  Stojalo je zložljivo, zato lahko z njim tudi potujete in prihranite prostor.

 • Roki napiše zgodbo

  21.90

  NADALJEVANJE ZGODBE KAKO SE JE ROKI NAUČIL BRATI

  Roki zelo rad bere. Rad pa tudi posluša dobre zgodbe. S svojim izurjenim smrčkom vohlja za novimi besedami in jih pridno zapisuje. Nekega dne se odloči, da bo tudi on napisal zgodbo. Toda kaj, ko ne ve, o čem naj piše. Mu bo s pomočjo učiteljice, rumene ptičke, uspelo najti navdih?

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/listalnik_splet_roki_napise_zgodbo

 • Slonom vstop prepovedan slikanica o prijateljstvu, drugačnosti in spoštovanju vsakogar

  21.90

  Ljubka slikanica, ki govori o čarobnosti prijateljstva, lepoti sprejemanja drugačnosti in spoštovanja vsakogar.

  Prevedel Milan Dekleva

   

  Dan hišnih ljubljenčkov je. Deček in njegov slonček se veselita srečanja s svojimi prijatelji. Ko prispeta na dogodek, ju na vratih preseneti napis: “Slonom vstop prepovedan”. Razočarana in z žalostjo v srcu odideta, a ko srečata deklico s hišnim ljubljenčkom, ki na srečanju ravno tako ni zaželen, ker je nekoliko poseben, se domislita, da bosta ustanovila svoj klub hišnih ljubljenčkov. Klub, v katerem bodo dobrodošli prav vsi. Deček in slonček tako vsem pokažeta, kaj pomeni pravo prijateljstvo.

 • Učim se pomagati učiti dušica kunaver

  11.99

  Priročnik je prikaz avtoričinih dolgoletnih izkušenj in spoznanj, da klasično učenje – polnjenje glave s podatki – ne zadostuje več zahtevam modernega časa.

  Računalnik je postal mnogo boljše skladišče znanja kot človekova glava, zato moramo učence usposobiti za:

  • sprejemanje
  • poenostavljanje
  • urejanje
  • obvladovanje
  • uporabo znanja.

  Otrok ne smemo pustiti, da se učijo kot vejo in znajo. Da bi jim pri njegovem šolskem delu lahko pomagali, tudi starši potrebujemo neko znanje.

  Najvažnejše pa je vedeti, da je kljub vsej modernosti današnjega časa naš otrok še vedno otrok in da pri njem velja staro pravilo:

  “Na srček potrkaj, da ti glavo odpre!”

 • Učim se učiti – dušica kunaver

  11.99

  Knjiga kaže učencu lažjo pot do znanja  –  kako do več znanja z manj učenja.

  Napisana je preprosto, kot nekak pogovor med učencem in učiteljem. Namenjena pa je tudi  staršem učencev, da bi znali  pomagati  svojim otrokom  poenostavljati šolsko snov in  iskati v njej najbolj bistvena dejstva.

  Knjiga svetuje učencu, kako naj se nauči  učinkovito  izkoriščati čas – kako naj se pripravi na test, kako naj si dela izpiske, miselne vzorce, »plonk listke« …

  Učenje je delo, ki se ga moramo naučiti. Le ob skrbno načrtovanem času  in načinu učenja  bo šolsko delo postalo lažje, zanimivejše in prijetnejše  in ostalo bo dovolj časa za mladost, ki naj le »skače čez potok, kjer je most«!

 • Vse o družinah

  22.90

  Avtorica: Felicity Brooks
  Ilustratorka: Mar Ferrero

   

  Slikanica, ki navdušeno pozdravlja vso raznolikost družin

  Prevod: Maja Ropret

  Družine so vseh oblik in velikosti in prav vsaka je drugačna. Slikanica otroku pojasni kaj je družina, kaj nam nudi, zakaj jo potrebujemo in kako se lahko v družini tudi kaj spremeni. Ponuja veliko iztočnic za pogovor z otrokom o različnih oblikah družin, družinskih članih in njihovih sorodstvenih razmerjih. Otroke tudi spodbuja, da narišejo svoje družinsko drevo in se naučijo poimenovanja sorodnikov.

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/vse_o_druzinah_listalnik_splet_posamezna_stran

 • Vse o prijateljih

  22.90

   

  Avtorica: Felicity Brooks
  Ilustratorka: Mar Ferrero

   

  Slikanica, ki pomaga otroku razmišljati in se pogovarjati o prijateljstvu ter spoznati, kdo je dober prijatelj ali kako to postati.

  Prevod: Nina Jelen

  Pravo prijateljstvo je vrednota, ki osmisluje naša življenja. Očarljivo ilustrirana slikanica otroku pojasni, zakaj potrebujemo prijatelje, kdo so lahko prijatelji in zakaj jih je zabavno imeti. Ponuja napotke, kako spoznati novega prijatelja in kako reševati spore. Za veščine dobrega prijateljstva je potrebnih veliko vaj in izkušenj, zato slikanica vključuje tudi napotke za odrasle, kako lahko otroku pomagajo pri razvoju veščin pravega prijateljstva.

  Pokukaj v knjigico:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/vse_o_prijateljih_2

   

 • Zajčkov bralni kotiček

  21.90

  Slikanica, ki otrokom pričara veselje do branja knjig in jih nauči spoštovanja osnovnih knjižničnih pravil.

   

  Avtorica: Annie Silvestro
  Ilustracije: Tatjana Mai-Wyss
  Prevod: Jedrt Lapuh Maležič

   

  Zajček obožuje knjige. V toplih poletnih dneh rad skupaj z otroki sedi pred knjižnico in posluša pripovedovanje zgodb. Ko se dnevi  začnejo krajšati in v zraku zaveje hlad, se pripovedovanje zgodb preseli nazaj med knjižne police. Kaj bo zdaj storil zajček? kmalu zasnuje načrt za veliko  pustolovščino, s katero bodo radost branja doživeli tudi njegovi prijatelji.

  Zajčkov bralni krožek je slikanica, ki otrokom pričara veselje do branja knjig in jih spodbudi k obiskovanju knjižnice. Posvečena je čarobnosti branja, ki lahko vsakomur spremeni življenje.

   

  POKUKAJ V KNJIŽICO:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/zajckov_bralni_krozek_listalnik_low

 • Žirafe ne znajo plesati

  19.90

  Zgodba o žirafi Živi je lahko odlično izhodišče za pogovor o čustvih, občutjih ter osebnostnih lastnostih in sposobnostih. Otroci skozi zgodbo lahko spoznavajo tudi različne afriške živali, zgodbica, napisana v verzih pa krepi tudi spretnost poslušanja in prepoznavanja rim.

   

  Avtor te zabavne, ganljive in priljubljene zgodbice  v verzih je nagrajeni britanski pisatelj Giles Andreae, čudovite barvite ilustracije je prispeval Guy Parker-Rees, v slovenščino pa jo je mojstrsko prevedel Milan Dekleva

  Slikanica je v tujini velika prodajna uspešnica in je že dolgo časa na lestvici najbolje prodajanih knjig. V svetu je prodanih že več kot 4 milijone izvodov.

  Zgodbica v verzih govori o žirafi Živi, ki je zaradi svojih dolgih in majavih nog precej nerodna in ne more plesati tako lepo kot ostale živali.  Vsako leto s strahom pričakuje Ples v džungli, ker se vse živali iz njene nerodnosti norčujejo in jo zasmehujejo. Zelo si želi, da bi plesala tako kot vsi ostali. Neke prelepe noči, polne mesečine, ko  žalostna in osramočena  s povešeno glavo zapušča plesišče in stopa proti domu, sreča posebnega prijatelja, ki ji pomaga. Ko Živa spozna, da morajo bitja, ki so drugačna, prisluhniti drugačni glasbi, da lahko zaplešejo, postane najboljša plesalka v džungli, ki jo občudujejo in ji ploskajo vsi, ki so jo prej zasmehovali.

  Navdihujoča zgodbica otroke nauči, da, včasih ne zmorejo opraviti stvari, na enak način kot njihovi vrstniki, a to še ne pomeni, da so nesposobni.  Pomembno je, da se potrudijo po svojih najboljših močeh ter da vidijo cilj in najdejo svojo pot do njega. Včasih se je treba pri tem  tudi za hip ustaviti in vprašati koga za nasvet.  Le s samozavestjo lahko izzive na svoji poti skozi življenje uspešno premagujejo in uresničujejo svoje sanje.

  POKUKAJ V KNJIGICO:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/low_res_zirafe_ne_znajo_plesati-lis

   

   

   

 • Žirafe ne znajo plesati priročnik za vzgojitelje in učitelje

  14.90

  Priročnik za vzgojitelje in učitelje

  Podpora slikanici Žirafe ne znajo plesati

  Mateja Tušek, Tanja Hrastovec

  Zgodba o žirafi Živi navdihuje na milijone otrok po vsem svetu. Nudi izhodišče za pogovor o čustvih, občutjih ter osebnostnih lastnostih in sposobnostih. Nagovarja k izogibanju nestrpnosti ter izboljšanju medvrstniških odnosov. Zaradi vseh čudovitih lastnosti in množice priložnosti, ki jo slikanica ponuja, smo pripravili tudi priročnik za vzgojitelje in učitelje za večjo raznolikost in popestritev pri delu z otroki.

  V prvem delu priročnika je avtorica, inovativna in zabavna učiteljica Mateja Tušek, dramatizirala celotno predstavo. Dodani so predlogi za scensko postavitev, kostume in izbiro glasbe. V drugem delu priročnika pa je v obliki devetih učnih priprav sistematično obravnavana tematika iz slikanice. Pripravam so dodani tudi delovni listi, ki jih je dovoljeno fotokopirati in uporabiti pri izvedbi učne ure.

  POKUKAJ V KNJIGICO:

  https://issuu.com/grafenauerzalozba/docs/low_res_zirafe_ne_znajo_plesati-pri

   

 • Živali na kmetiji kartonska zgibanka

  5.90

  Avtorica besedila: Darija Volf Hribar

  kartonska zgibanka

  Kmetija je pravi mali živalski vrt. V hlevu nekdo glasno muka, v ogradi rezgeta, na travniku beketa, na dvorišču kikirika in se gospodarju dobrika. Kartonska zgibanka vsebuje čudovite fotografije živali, ki živijo na kmetiji. Na vsaki strani so fotografije vseh članov živalske družine. Otroci se jih bodo z zgibanko naučili poimenovati, lahko pa bodo oponašali tudi njihovo oglašanje. Pod vsako živaljo je na barvni podlagi dodan kratek in zabaven opis značilnosti živali.

Izberi v katalogu proizvajalca Linit design in naroči.

X