Pri izbiri igrač za 4-letnike je pomembno upoštevati njihovo razvojno stopnjo, varnost in zabavo. Tu je nekaj primerov igrač, ki so primerne za otroke starosti 4 leta:

  1. Sestavljanka: Velike lesene ali kartonske sestavljanke s preprostimi motivi so odlične za razvoj fine motorike in logičnega razmišljanja.
  2. Barvni flomastri in papir: Otroci radi ustvarjajo, zato jim ponudite materiale za risanje in barvanje. To spodbuja kreativnost in razvija ročne spretnosti.
  3. Velike gradbene kocke: Velike, lahko sestavljive kocke so varne in odlične za razvoj motoričnih spretnosti ter domišljije.
  4. Igrače za igro vlog: Otroci v tej starosti radi posnemajo odrasle. Ponudite jim igrače, kot so mini kuhinje, trgovine ali zdravniški seti, ki spodbujajo igro vlog.
  5. Igrače za igro na prostem: Kolesa, skiroji, žoge in druga oprema za igro na prostem so odlična izbira, saj spodbujajo telesno aktivnost in razvoj motoričnih spretnosti.
  6. Knjige z velikimi slikami: Barvite knjige z velikimi slikami in malo besedila so odlične za spodbujanje ljubezni do branja in razvoj jezikovnih sposobnosti.
  7. Geslo igre: Preproste igre s kartami, kjer se učijo osnovne koncepte, kot so barve, oblike, števila, so primerne za ta starostni razpon.
  8. Sestavljanke: Preproste puzzle s velikimi koščki so odličen način za spodbujanje logičnega razmišljanja in ročnih spretnosti.
  9. Risanje s kredo na ploščo: Plošča s kredo omogoča otrokom risanje in pisanje, hkrati pa jih uči osnovnih konceptov, kot so barve in oblike.
  10. Interaktivne igrače z zvokom: Igrače, ki proizvajajo zvoke in glasbo ter so interaktivne, lahko spodbujajo učenje in zabavo.

Pri izbiri igrač pazite na morebitne majhne dele, ki bi jih lahko otrok pogoltnil, ter zagotovite, da so izbrane igrače varne in primerne za starost otroka.

Prikazovanje 1–12 od 53 rezultatov